2018-10-04 13.32.47

Jeg arbejder aldrig uden mine prismebriller

For tandlæge Freddy Sloth-Lisbjerg og hans kolleger fra Tandlægehuset i Kolding er prisme- og lupbril-lerne blevet et undværligt værktøj i hverdagen, der er med til at skabe større arbejdsglæde.

Dagene føltes ekstra lange for de tre tandlæger hos Tandlægehuset i Kolding, men åbningstiderne var de samme som de altid havde været. Derfor satte de sig ned for at finde ud af, hvad de skulle gøre for at komme træthed, hovedpine og ondt i nakken til livs. 

“Vi vidste, at vi blev nødt til at gøre noget, så vi researchede lidt, og kom frem til to ting. Først og fremmest skulle der nyt og bedre lys i loftet og på vores units, og så skulle vi alle tre have prisme- og lupbriller”, siger Freddy Sloth-Lisbjerg, klinikejer og tidligere formand for Tandlægeforeningen. 

Til trods for en vis skepsis overfor brillerne, blev han og kollegerne dog hurtigt klar over, at de var et must at have på klinikken.

”Vi var af den opfattelse, at nu havde vi brillerne liggende, og så kunne vi bruge dem en gang imellem. Der gik dog ikke mere end 14 dage, så havde vi alle altid brillerne på. Jeg bruger prismebrillerne hver dag. Lup-pen bruger jeg, hvis jeg skal lave en præparationsgrænse eller en rodfyldning, hvor jeg ikke kan finde rodka-nalen. Men at arbejde uden min prismebrille, det kan ikke lade sig gøre, og sådan har mine to kolleger det også”, siger han.

Prismebriller er vejen til en bedre ergonomi

Som tidligere formand for Tandlægeforeninger ved Freddy, at rigtig mange tandlæger har problemer med nakke og skulder på grund af en dårlig ergonomi, noget som han mener, at brillerne kan være med til at komme til livs.

”Som tandlæge er det vigtigt, at du tænker over, hvad du gør med din krop og dine øjne. Rigtig mange lider af skader på bevægeapparatet og udbrændthed, og her siger jeg bare, at kan brillerne hjælpe, så brug dem”

Selv har Freddy aldrig haft de store problemer med kroppen inden han fik brillerne, men han er ikke i tvivl om, at de har haft en forebyggende effekt i forhold til slid på kroppen.

”Vores prismebriller har tvunget os til at sidde ergonomisk korrekt. Brillerne er indstillet, så jeg kommer til at sidde på en skånsom måde for min krop. Sidder jeg forkert, så kan jeg simpelthen ikke se, fordi jeg ikke kigger i prismefeltet og ikke har den rette afstand”, siger han.

Tilvænningen er minimal i forhold til udbyttet

Freddy havde selv været tandlæge i mere end 25 år, da han fik brillerne, så var det ikke svært vænne sig til at bruge lupbrillerne, når han var vant til at arbejde uden?

”Det tog mig én dag til at blive dus med brillerne. Jeg ved, at det tager længere tid for andre, måske nogle enkelte aldrig helt vænner sig til det. Men jeg plejer at sige, det tog mig og mine kolleger 14 dage fra vi havde vænnet os til at bruge brillerne til, at vi var afhængige af dem”, siger han og forsætter

”Du kan klare dig uden, det er der ikke nogen tvivl om, men når jeg ser, hvordan det har ændret vores hverdag på klinikken, så mener jeg, at det er en investering i vores fremtid. Jeg har meget udstyr, som jeg kunne være foruden, men mine lup- og prismebriller kan jeg ikke undvære!”, siger Freddy Sloth-Lisbjerg, klinikejer og tid-ligere formand for Tandlægeforeningen.

[campaign id=”44ed1a7cb1″ width=”800px” height=”90000px”]

Del denne post

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på print
Del på email

Skriv et svar