Bærende linser

Til TLL-lupper

TTL (Through the Lens) lupper er fastgjorte til brilleglassene gennem huller, som er lavet direkte i linsen. Linser til nærsyn (i henhold til din egne behov) påføres til lupteleskoperne, hvor den linsetype, som passer bedst til brugerens behov, vælges til den omkringliggende bærende linse. Dette sikrer, at denne linsekombination fungerer selv i mere krævende arbejdssituationer. Bærende linser er altid fremstillet med belægning i høj kvalitet, hvilket forhindrer ridser og genskær. Ligeledes er alle linser tilgængelige i højindeks materialer, hvilket gør dem tynde og lette.

Enkeltstyrke bærende linser

En enkeltstyrke bærende linse har den samme korrigerende effekt fordelt over hele dens overflade, så synsfeltet har samme størrelse som selve linsen. Disse linser er optimale til, når der ikke er behov for nærsynsudvidelse eller kun en mindre udvidelse er nødvendig. Ved stærkere nærsynsudvidelse i linsen, vil enkeltstyrke linser give begrænset evne til at se klart på længere afstand. En enkeltstyrke bærende linses korrigerende effekt er typisk lavet til synafstande ved brug af arbejdsinstrumenter eller computerskærm.

Bifokale bærende linser

Bifokale bærende linser er specielt brugbare, når der er behov for stærk nærsynsudvidelse, men også når du har behov for at have godt syn på længere afstand, mens du har lupbriller på. Den korrigerende effekt i linsens midterste område passer typisk godt til afstand ved brug af arbejdsinstrumenter eller en computerskærm, hvorimod linsens topområde er til at se objekter på længere afstand. Sammenlignet med en progressiv linse, har bifokale linser den fordel, at de giver et bredere og klarere synsfelt.

Progressive bærende linser

Den supplerende effekt i den bærende linses nedre del, som giver et bedre nærsyn, mindskes gradvist mod toppen af linsen, som i stedet bruges til at se på længere afstand. Progressive bærende linser, som er bedst egnet til indendørs afstande, indeholder forstærkede læsebriller samt erhvervsegnede progressive linser. I disse linser, kan den progressive linses smalle synsfelt gøres bredere ved at undlade et område til langsyn i den øvre del af linsen. Dette resulterer ligeledes i en langsommere effektændring henover linsen, hvilket gør det lettere for brugeren at beskue forskellige objekter.