Prismelinser

Til prismebriller og Flip-Lupper

I MO prismelinser er de synsændrende prismesegmenter produceret med nærsynseffekt, og den linsetype, som er bedst egnet til brugernes individuelle behov, vælges til de omkringliggende bærende linser. Dette sikrer, at denne kombination fungerer selv i mere krævende arbejdssituationer. MO prismelinser er altid fremstillet med højkvalitets belægning for at forhindre ridser og genskær.

Enkeltstyrke og bifokale prismelinser

I enkeltstyrke prismelinser har prismesegmentet og den bærende linse den samme korrigerende effekt. Denne slags linse passer perfekt til, når ikke er behov for nærsynsudvidelse eller kun en mindre udvidelse er nødvendig. Ved behov for stærkere nærsynsudvidelse i linsen er den bærende linses korrigerende effekt ofte tilpasset en synsdistance, der gør det muligt at se objekter klart fra middel afstand, som fx arbejdsinstrumenter eller en computerskærm. En MO prismelinse med forskellige effekter i segmentet og i den bærende linse kaldes i stedet en bifokal linse.

Trifokale prismelinser

Trifokale prismelinser er særligt brugbare, når det er nødvendigt med en stærkere nærsynsudvidelse i linsen, men at der samtidig også er behov for at se godt på længere afstand. Den korrigerende effekt i linsens prismesegment er særligt egnet til arbejdsafstand, og du kan herudover frit vælge den bedste synsafstand for dig i de øvre områder af linsen. Sammenlignet med en progressiv linse, har trifokale linser den fordel, at de giver et bredere og klarere synsfelt.

Progressive prismelinser

Som I de øvrige MO prismelinser er prismesegment i linsen fremstillet med størst effekt ved arbejdsafstand. I en progressiv bærende linse er den korrigerende effekt i den midterste del af linsen fremstillet til at se objekter ved middelafstand, og effekten mindskes gradvist mod toppen af linsen, som bruges til at se længere væk. Progressive linser, som er fremstillet til indendørs afstande, indeholder både forstærkede læsebriller og erhvervsegnede progressive linser. I denne type bærende linse kan det smalle synsfelt, som er typisk for progressive linser, gøres bredere ved ikke at inkludere et område til langsyn i toppen af linsen. I tillæg giver dette også en mere gradvis forandring fra linsens korrigerende effekt, hvilket gør det nemmere for brugeren at beskue forskellige objekter.